HOME   newspaper  webshop  needsomething  mailenwin  aboutandcontact  twitter  facebook 

dinsdag 14 februari 2012

Book to buy | Hartcore


Ik zie net dat Geertje Couwenbergh weer een boek heeft geschreven, na Zin, Lust in je Leven door Schrijven en  10WYS (die beiden in mijn boekenkast staan), verschijnt er binnenkort nieuw leesvoer van deze veelzijdige schrijfster, die ook cultureel antropologe en boeddhist is. Het nieuwe werk heet Hartcore en de ondertitel van de cover hierboven geeft al een vrij goede indruk van de inhoud van het boek. Toch leek het me handig ook nog even de beschrijving te geven zoals deze op de Hartcore Facebook pagina (als je op de hoogte wilt blijven zou ik deze zeker even 'liken') staat. Je kunt deze hieronder lezen. Haar eerdere boeken spraken mij persoonlijk erg aan dus ik ben dan ook erg benieuwd naar Hartcore, die vanaf 15 maart te koop zal zijn.

Wat hebben de economische crisis, bontkragen, ecologische destructie en bekvechtende politici te maken met hartelijkheid? Alles, aldus dit heldhaftige boek.

In een tijd die geobsedeerd lijkt met wat verward, gebroken en ziek is, is het essentieel af te vragen wat ongebroken, helder en gezond is. Volgens antropoloog en schrijfster Geertje Couwenbergh is dit samen te vatten in de term hartelijkheid. De crisis lossen we niet op door positief te denken of je kop in het zand te steken, maar door maar door hartcore te worden: genadeloos vriendelijkheid en onverschrokken zachtmoedig.

HARTCORE is een een non-New Agey, realistisch en levendig pleidooi voor de onverbiddelijke kracht van hartelijkheid als oplossing voor alles. Gebaseerd op een eeuwenoude praktijk uit een van de grootste wijsheidstradities, up-to-date vertaalt -de specialiteit van deze auteur.

“Of je nu besluit kranten te lezen of niet; er gaat een bepaalde dreiging uit van dit tijdgewricht die niemand zal ontgaan. Die dreiging wordt momenteel voornamelijk vertaald in economische termen. … Maar wat we massaal over het hoofd lijken te zien is dat deze crisis in de kern geen economische, maar een ethische is. Een ineenstorting van onze ideeën over wat het betekent om mens te zijn. Wat belangrijk is en wat niet. Wat nodig is en wat overbodig.” (fragment uit HARTCORE)

1 opmerking:

  1. Hi Elle,

    Wat leuk dat je aandacht geeft aan mijn boeken op je toffe blog! Hoop dat Hartcore is bevallen ;D

    write on,
    Geertje

    BeantwoordenVerwijderen