HOME   newspaper  webshop  needsomething  mailenwin  aboutandcontact  twitter  facebook 

dinsdag 8 mei 2012

Book to buy | Headspace


Ik besteed dagelijks een groot deel van mijn tijd aan denken. Ik hoor je denken, dat doet toch iedereen? Klopt. Alleen heb ik er nog wel eens een handje van om teveel na te denken. Doemdenken, vooruit denken (wat als...), beren op de weg zien (die er in veel gevallen niet eens zijn), nadenken over mijn omgeving, over het gedrag van mijn medemens, denken voor anderen (ook niet heel handig want de kans is zeer groot dat je er totaal naast zit en daarbij is het sowieso zinloos), over de zin van het leven, over de invulling van mijn eigen leven, het bedenken en plannen van wat ik wil en moet doen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ook heb ik een enorme grote to do list in mijn hoofd van dingen die ik graag wil doen. Het liefst allemaal op een dag. Tuurlijk realiseer ik me dat dit onmogelijk is maar toch gebeurt het me steeds weer dat ik verstrikt raak in mijn eigen plannen en tijdsindeling. Ik wil teveel! En dan met name teveel tegelijk.

Nu heb ik een boek gespot wat hier heel mooi op inspeelt. Mocht je jezelf een beetje herkennen in mijn bovenstaande verhaal dan is het boek, genaamd Headspace en geschreven door voormalig monnik Andy Puddicombe, wellicht ook wel iets voor jou. Hieronder kun je lezen wat de insteek is van dit, naar mijn idee zeer bruikbare, zelfhulpboek. Op de wishlist dus! (Dit boek is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar).

Headspace, voor een hoofd vol ruimte Per dag schieten er duizenden stressvolle gedachten door je hoofd. Tijdens het werk, autorijden, een gezellig diner of 's nachts in bed. Andy Puddicombe laat je zien hoe je dit mentale geruis tot rust kunt brengen in slechts tien minuten. Je leert hoe je je makkelijker kunt concentreren, hoe je meer rust en kalmte kunt ervaren en wat je kunt doen om lekker en ontspannen te slapen. De eenvoudige strategie├źn in dit boek zijn snel, makkelijk en effectief. 

2 opmerkingen:

  1. Ik herken me z├│ erg in je verhaal! Soms heb ik er minder last van, maar de afgelopen weken zijn mn hersenen weer op hol geslagen en heb ik besloten om er iets aan te gaan doen. Je post komt dus op het goede moment! ;) Ik ga zeker naar het boek kijken, bedankt voor de tip!

    xoxo Esther (www.refreshbug.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Esther, een beetje een late reactie, maar leuk dat je hebt gereageerd. Inderdaad toevallig! Dit boek lijkt me echt wel handig (het is dat ik nog een flinke stapel ongelezen boeken heb liggen, maar hij staat op mn wishlist). Mocht jij nog leuke tips hebben/dingen tegenkomen die hier mee samenhangen dan hoor ik het graag. Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen