HOME   newspaper  webshop  needsomething  mailenwin  aboutandcontact  twitter  facebook 

donderdag 9 augustus 2012

Coeur Blonde | IJhallen, Sunday Market & Webshop

Zo, en toen was het alweer donderdag. De tijd vliegt voorbij. Afgelopen weekend was aardig druk maar zo ontzettend leuk!

Een dagje IJhallen
Op zaterdag stond ik met een kraam @ de IJhallen, waar vriendin C. en ik een kraam hadden gehuurd om onze oude rommel en kleding te verkopen. Nooit eerder was ik naar de IJhallen geweest, maar dat zal vanaf nu wel anders zijn. Wat een fantastische sfeer en wat leuk om alle kramen met troep (waar overigens best veel leuke dingen tussen zitten) te bekijken. Op een flinke bui na (lang leve het IKEA zeil dat C. had aangeschaft) hadden we de hele dag heerlijk weer. Naast de leuke sfeer hebben we ook flink veel van onze spullen verkocht en hoefden dus met een stuk minder tweedehandsjes naar huis.De Sunday Market
Zondag was ook een spannende dag. Samen met Pip ging ik een dagje op de Sunday Market in Amsterdam staan met onze Coeur Blonde Newspaper en een flink aantal andere zelfgemaakte producten waaronder kaarten, notitieboekjes, kettingen, oorbellen, armbandjes, Love Letter Sets, Wall Inspiration Sets, gehaakte slofjes, toilettasjes en Coeur Blonde servies. We waren, sinds we terug waren van de fantastische vakantie @ Ibiza eind juni, volop in de weer geweest met de voorbereidingen. Het uitwerken van idee├źn, het aanschaffen van materialen en het maken van de uiteindelijke producten en versieringen maken en kopen voor de kraam. Wat al heel fijn was is dat het een kwartier na aankomst gelukkig stopte met regenen en het zeer aangenaam werd (pas om 17:15 begon het weer te spetteren dus daar hebben we veel geluk mee gehad). Verder was het echt een top dag! Er waren volop enthousiaste bezoekers, waaronder ook mensen die we ‘virtueel kenden’ via de Coeur Blonde blog en de Facebook pagina (superleuk om die in het echt te ontmoeten!). Ook hebben we veel van onze producten verkocht wat natuurlijk ook super is! Het servies was op twee espresso kopjes na helemaal uitverkocht.De webshop
Tijdens de Sunday Market vroegen veel mensen ons of we ook een webshop hebben. Zoals je misschien al wist is deze in de maak. Of beter gezegd, de basis is af! Nu het maken van de krant en het dagje Sunday Market achter de rug zijn hebben we alle tijd om ons (naast onze banen) te focussen op de shop. Op het moment zijn we bezig met een moodboard om de stijl en sfeer in kaart te brengen. In ons hoofd weten we eigenlijk al aardig welke richting we op willen maar het is toch fijn en verhelderend om dit even visueel te maken. Na en dankzij de Sunday Market en alle leuke reacties via de mail en via Facebook hebben we echt een enorme dosis energie gekregen. Dit heeft onder andere als effect dat er weer volop ideeen door mijn hoofd heen vliegen en ik super veel zin heb om verder te gaan met de realisatie van de webshop. Uiteraard houd ik je hier en via Twitter en Facebook op de hoogte van dit nieuwe avontuur.

De Coeur Blonde Newspaper
Af en toe moet ik echt even bewust stilstaan bij wat we tot nu toe (in zeer korte tijd) allemaal hebben gedaan. Wat ooit slechts een idee was is nu gewoon compleet uitgewerkt van A tot Z. We hebben het gewoon gedaan, een krant gemaakt zonder reclame ed en vol met alles wat wij leuk vinden! En dat is niet alles want daarna hoop je natuurlijk dat er mensen zijn die dit soort iniatieven omarmen, nieuwsgierig zijn en ‘m bestellen. En vervolgens wacht je vol spanning af wat mensen er van vinden en wat hun reactie zal zijn. Inmiddels weten we dat er genoeg mensen zijn (leuk is dat het merendeel van de mensen die ‘m besteld heeft geen bekenden van ons zijn) die het een leuk initiatief vinden en ‘m met plezier gelezen hebben. Daar worden wij natuurlijk heel erg blij van! Tijdens de Sunday Market hadden wij het laatste stapeltje kranten dat er over was van de totaal oplage liggen en hebben we nog een aantal exemplaren verkocht. Dit betekent dat er nu slechts enkele kranten over zijn! Mocht je ‘m nog willen bestellen dan kun je dat doen door een mailtje te sturen naar: coeurblondepaper@gmail.com.

Creatievelingen gezocht!
Tijdens de Sunday Market hebben we heel veel creatievelingen ontmoet en volop kaartjes uitgewisseld. Aangezien lang niet alle crea bea’s die dag aanwezig waren wil ik hier ook nog een klein oproepje doen (wordt namelijk erg blij van creatieve mensen en hetgeen wat zij doen – nieuwsgierig!). Ben jij creatief – heb je een eigen label, winkel, webshop etc. Of ben je blogger, ontwerper, grafisch vormgever, fotograaf etc – en vind je het leuk om je werk en ideeen met ons te delen? Of denk je dat we wellicht op een leuke manier samen kunnen werken? Stuur dan vooral een mail naar: coeurblonde@gmail.com. Tot mails!


2 opmerkingen:

  1. Hi Elle, Vandaag heb ik mijn pakketje ontvangen. Wat een mooie spulletjes! En je ziet/ voelt zo dat de spulletjes met liefde zijn gemaakt en ontworpen. De happiness heb ik ook ontvangen, ga zo door!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen Cindy,

    Fijn dat het allemaal goed is aangekomen en wat leuk om te horen dat je er blij mee bent! Klopt :) Fijn dat het te zien is! ;-) Veel plezier ervan en dank voor de moeite om nog een berichtje te sturen! #vrolijk

    Heel fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen